Türk kültürünün tanıtımı için örnek çalışmamız

Türk kültürünün tanıtımı için örnek çalışma

Salihli'nin 50. Yıl Ortaokulu'nda Erasmus projesi kapsamında yürütülen tüm çalışmalar bir kitapçıkta toplandı.

Proje koordinatörü Dilek Şahin, kitapçığın Türk kültürünü yansıtması ve dünyaya tanıtması açısından çok değerli bir kitap haline geldiğini söyledi.

Şahin, şöyle konuştu. "Bu kitap bizim ilk projemiz olan göz bebeği projemiz Heritage of us projesinin final ürünü olarak 5 ülkeden ortak öğretmen ve öğrenciler ile çalıştığımız projemizin kültür kitapçığı şeklinde işbirliği çalışması olarak ortaya çıktı. Aynı zamanda Türk kültürünü yansıtması ve dünyaya tanıtması açısından da bizler için çok değerli bir kitap haline geldi. Kitabı tüm muadil okullara ve eğitim kültür müdürlüklerine Milli Eğitim Bakanlığımıza, Kültür Bakanlığımıza ulaştırmış bulunuyoruz" dedi.

Okul Müdürü Fatih Akın ise "Kitabımız, Polonya, Portekiz, Bulgaristan, Letonya ile birlikte işbirliği içerisinde yazıldı. Oldukça kıymetli bir kitap haline geldi. Hem kültürel mirasımızın korunmasına hem de Erasmus projeleri için iyi bir fikir oluşturulması adına önemli bir kaynak" dedi.

21.09.2021 397

21-09-202121-09-202121-09-202121-09-202121-09-2021