Okulumuz İngilizce öğretmeni Fatma Kul , öğrencilerinin İngilizce konuşma becerilerini geliştirmek adına Polonyalı meslektaşıyla Concept on Canvas adlı uluslararası eTwinning projesini kurdu.

04.05.2022 1228

04-05-2022

Gerek Türkçenin gerekse de başka dillerin yabancı dil olarak öğretiminde karşılaşılan en temel güçlüklerden biri "konuşma becerisi"nin geliştirilmesidir. Yıllarca yabancı dil öğrenen birçok kişinin "Bunca yıl emek harcadıktan sonra yabancı arkadaşlarımla lokantada yemek yerken 'Tuzu uzatır mısınız?' diyemedim." dediğini duyarız. Ya da yabancı dil öğrenmek üzere dil okullarına başvuran birçok öğrencinin "Benim okumam, yazmam iyi de konuşmam kötü; buna yönelik bir sınıfınız var mı?" diye sorduğu sıkça karşılaştığımız bir durumdur. Yanı sıra, dönem sonlarındaki değerlendirme sınavlarında, yazılı anlatım, dikte, dilbilgisi, okuma ve dinleme anlama dallarında sınav yapılır, ancak sözlü anlatım yani konuşma konusu, öğretmene bırakılır. Ya da, belli düzeye gelmiş öğrencilere atasözü, deyim, belli bir konu hakkında soru, vb. verilerek bunun hakkında konuşması istenir. Özellikle hedef dilin konuşulduğu ülkeden başka bir yerde o dil öğreniliyorsa, "yabancı kişiler veya öğretmenler" bulunarak onlarla "konuşma kulüpleri ya da sınıfları" oluşturularak sorunun aşılması amaçlanır. Bu bağlamda okulumuz İngilizce öğretmeni Fatma Kul , öğrencilerinin İngilizce konuşma becerilerini geliştirmek adına Polonyalı meslektaşıyla Concept on Canvas adlı uluslararası eTwinning projesini kurdu. Projede Türkiye, Polonya'nın yanında Mısır, Cezayir, Amerika, Yunanistan ve Ermenistan'dan da ortaklar yer alıyor. Proje süresince değerli konuklarla çevrimiçi buluşmalar düzenleyerek ,öğrencilerin İngilizce konuşma becerilerinin pratik yapmaları sağlanmıştır.