21.04.2021 219

50 yıl Ortaokulu olarak 2018 dan beri koordinatörü olduğumuz Erasmus projemiz Heritage of us covid 19 pandemi sürecinde ek uzatma talep ederek Ağustos 2021 de sonlanacaktır. Portekiz Bulgaristan Letonya ve Polonya'dan ortaklarımızın bulunduğu ka229 stratejik ortaklıklar ve okul eğitimi projemiz online workshoplar ve projemizin çıktısı ortak ürünü mahiyetinde sunulacak olan kültürlerimiz ile ilgili el kitapçığı kitapçığı hazırlama çalışmalarına  projemizde ki tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz yoğun bir şekilde devam etmektedir. Online eğitim sürecinin avantaja çevirerek yurt dışındaki ortak okullarımızın öğrencileri ve bizim okulumuzun öğrencileri birbirlerine kültür sunumları yapmaya devam etmektedir. Yaşadığımız şehrin bölgenin ve ülkemizin, Türk kültürünün tanıtımına çok büyük katkıda bulunduğunu düşündüğümüz okulumuzun ilk Erasmus projesi olarak bizi gururlandıran ve ortak bir amaca hizmet eden bu projemizin yaygınlaştırma çalışmalarına devam edilmektedir. Proje sürecinde 50 yıl Okulu öğrencilerinin Letonya ve Bulgaristan'a yapılan hareketlilikler de yer almaları ve kültürümüzü tanıtma şansı elde etmeleri öğrencilerimize bu yaşta sağlamış olduğumuz en büyük katkıdır. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.