Buzul Prensesi Dr.Ebru Caymaz GREEN CHALLENGE eTwinning projemize konuk oluyor!

Kuruculuğunu okulumuz öğretmenlerinden Fatma Kul'un yaptığı ve Erkam Güneşin de üyesi olduğu Green Challenge eTwinning projesi dünyaca ünlü Türk biliminsanı Dr.Ebru Caymaz'ı konuk ediyor.Türkiye'yi temsil eden ender kadınlardan olan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ebru Caymaz, "Kutup Bilimlerinde 100 Kadın" projesine giren ilk Türk oldu. 2015 yılından beri Norveç-Svalbard, Grönland ve İzlanda gibi Arktik bölgesine (Kuzey Kutbu) yönelik çalışmalar yapıyor. "Buzul Prensesi" olarak bilinen Ebru Caymaz, buzdağlarına tırmanıyor, uzun buzul yürüyüş rotalarında yürüyor ve kıtaları ayıran levhalar arasında dalışlar yaparak iklim değişikliğinin etkisini yerinde gözlemliyor. Caymaz, Curtis&Edith Munson Vakfı'nın desteğiyle Okyanus Vakfı (Ocean Foundation) ve Antarktika Bilimsel Araştırma Komitesi (Scientific Committee on Antarctic Research) tarafından hayata geçirilen çok uluslu "Kutup Bilimlerinde 100 Kadın" (100 Women in Polar Science) başlıklı projede yer verilen ilk Türk kadını oldu. Bu yoğun çalışmalarının arasında projemize konuk olacak olan Dr. Ebru Caymaz , öğrencilerimize İklim değişikliğinin önlenebilir etkilerine yönelik farkındalık oluşturmak adına söyleşi yapacak.

10.02.2022 427

10-02-2022