50.Yıl Ortaokulunda Sanal Hareketlilik

50.Yıl Ortaokulunda Sanal Hareketlilik

29.06.2021 458

50.Yıl Ortaokulunda Sanal Hareketlilik

Erasmus+ projelerine 2018 yılından bu yana devam eden 50.Yıl Ortaokulu European Values Are All Right (Avrupa Değerlerinin Hepsi Doğru) isimli Erasmus+ projesi kapsamında 2 yıl boyunca İtalya, Yunanistan gibi ortak ülkelere öğrencileri ile hareketlilikler düzenlemiştir. Proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Davut Metin liderliğinde yönetilen proje kapsamında Romanya'nın Targu Mureş şehrine de seçilen öğrencilerin gönderilmesi planlanmaktaydı. Covid 19 salgını sebebiyle bütün ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de yurtdışı çıkış yasaklarının başlaması sebebiyle planlanan yurtdışı hareketlilikleri gerçekleştirilemedi. Yapılan sözleşmeler gereği ve projenin amacına uygun olarak tamamlanmasını sağlamak için Ortak Ülkeler arasında yapılan görüşmeler sonucunda planlanan etkinliklerin Sanal Hareketlilik olarak gerçekleştirilmesi ve programın buna göre güncelleştirilmesine karar verildi.

Proje kapsamında toplam 7 öğrenci ve 3 öğretmenin yurtdışına gitmesi  planlanmışken Sanal Hareketlilik kapsamında daha fazla sayıda katılımcının böyle bir fırsattan faydalanması için projeye 80'in üzerinde öğrenci ve 30 öğretmenin katılımı sağlandı. 17-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerde sınıflarda bulunan öğrenci ve öğretmen sayısı pandemi koşullarına uygun olarak oluşturuldu ve normalden fazla sayıda sınıf açıldı. Teknolojik altyapının son derece iyi hazırlandığı ve hiçbir aksaklık yaşanmadan projenin tamamlandığını ifade eden Okul Müdürü Fatih Akın Erasmus+ projelerinin artarak devam etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sanal Etkinliklerde ağırlıklı olarak Romanya kültürünü ve diğer ortakların da kültürünü yakından görme şansı bulan öğrenciler dünya üzerindeki dinler hakkında da bilinmeyen ilginç bilgiler edindiler.  Projenin son hareketliliği olan etkinliklerde 50.Yıl Ortaokulu öğrencileri de yeteneklerini sergilediler, İslam dinini ve en güzel camii örneklerimizi yabancı öğrencilere anlattılar. Sunumlar ve interaktif etkinliklerle renklendirilen çalışmalarda öğrenciler İngilizce anlama ve konuşma yeteneklerini de geliştirme fırsatı yakaladılar. European Values Are All Right projesi sonuna yaklaşılırken 50.Yıl Ortaokulu 4 yeni projeyle yoluna devam ediyor.