12 Öğrencimiz İtalya'da Erasmus Projesine katıldı

Erasmus+ projelerindeki çalışmalarının devam ettiği okulumuz öğrenci ve öğretmenleri 4-11 Ekim 2022 tarihleri arasında İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen etkinliklere katılım sağladı. Okul Müdürü Mehmet Akgün, Proje Koordinatörü Davut Metin ve okuldan seçilen 12 Öğrencinin katılım sağladığı Unity in Diversty(ÇeşitlilikteBirlik) isimli Erasmus projesinin İtalya hareketliliği Roma'da bulunan ortak okul Institute Maria Immacolata da gerçekleştirildi.

14.02.2023 217

Okulumuz Öğrencileri Yeniden İtalya'da

Romanya'dan gelen 15 kişilik öğrenci ekibi ve İtalyan öğrenci ve öğretmenlerinde katılımıyla kültürel özellikler ve Avrupa Değerleri üzerine atölye çalışmaları yapan 50.Yıl Ortaokulu öğrencileri ülkemiz, okulumuz, bölgemiz ve kültürel değerlerimizle ilgili hazırladıkları çalışmaları da tüm katılımcılara başarılı bir şekilde sundular. Ülkemizi temsilen ikram olarak götürdükleri yöresel ve milli ürünleri arkadaşlarıyla paylaşan öğrenciler bir hafta boyunca hem İngilizce konuşma becerilerini geliştirdiler hem de Roma gibi turistik bir başkentin her köşesini görme fırsatı yakaladılar. Gün boyunca okulda ve etkinlik sonrası gezilerde yabancı arkadaşlarıyla bol bol sohbet etmeye zaman bulan öğrenciler güzel anılar ve sıkı dostluklar biriktirerek sağ salim evlerine döndüler.

Öğrenciler, Roma şehir merkezinde Vatikan Müzesi, Colleseum(Kolezyum),  Aşıklar ( Trevi) Çeşmesi, Vatikan, Pantheon, Antik Roma, pek çok kilise ve antik mekanı da ziyaret ettiler.  Nori Parkında düzenlenen sportif etkinliklerde gülle atma, uzun atlama, koşu ve daha pek çok branşta düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrenciler madalyalarını proje koordinatöründen aldılar. Antik Roma'da bulunan heykeller ve duvar işlemeleri üzerinde çeşitli figürler arayarak şehri dolaşan öğrenciler eğlenceli dakikalar geçirdiler.  İlk defa yurtdışı deneyimi yaşayan katılımcı öğrencilerden Elif Ceren Duruk "Benim için inanılmaz bir tecrübeydi. Uzun zamandır bu projenin gerçekleşmesini bekliyordum ve çok güzel anılarla İtalya'dan döndük. İnşallah yine katılabilirim'' şeklinde duygularını ifade etti. 8.Sınıf öğrencisi Rana Keskin de "Kalabalık bir grupla çok eğlenceli zamk ve Romanya'dan ve İtalya'dan arkadaşlar edinerek yurdumuza döndük. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. 50.Yıl Ortaokulu'nda olduğum için kendimi şanslı hissediyorum" şeklinde konuştu.

Okul Müdür Mehmet Akgün "50.Yıl Ortaokulu'na bu yıl atandım ve çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Erasmus projelerinde oldukça aktif bir okul olmamız sebebiyle öğrencilerimiz de projelere katılmaya ilgi gösteriyorlar. Yabancı Dil gelişimi, motivasyon ve sosyal becerilerin gelişmesi açısından öğrencilere çok büyük katkıları olan Erasmus hareketliliklerine önem veriyoruz. Bu proje kapsamında daha önce 12 öğrencimiz Romanya'ya gitmişti. Şimdi ise yine 12 öğrencimizle birlikte dünyanın görülmeye değer şehirlerinden birini ziyaret ettik. Projeye katılan öğrencilerime ve projenin koordinasyonunu üstlenen İngilizce Öğretmenimiz Davut Metin'e de teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Proje koordinatörü Davut METİN "2020 yılından bu yana okulumuzda uygulanmakta olan Unity in Diversity projemiz kapsamında 24 öğrencinin yurtdışına çıkışını sağlamış bulunmaktayız. Devam eden etkinliklerimiz kapsamında 3-8 Kasım 2022 tarihleri arasında İtalya ve Romanya'dan gelecek misafirlerimizi de okulumuzda ağırlamak için çalışmalarımıza başladık. Okulumuz ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyoruz" şeklinde bilgi verdi.

14-02-202314-02-202314-02-202314-02-202314-02-202314-02-2023